Lamberink. Thuis in corporaties

Lamberink. Thuis in corporaties

Woningcorporaties

Aan het juiste adres

Woningcorporaties zijn uniek in de wereld van de volkshuisvesting en leveren een geweldige bijdrage aan goed onderdak en welzijn van de medelanders met een smalle beurs. Het is tegenwoordig wel alle zeilen bijzetten, alleen al om de kerntaak dagelijks geregeld te krijgen. Betaalbaarheid, beschikbaarheid en verduurzaming bepalen de agenda voor de toekomst. Daarnaast legt de omvangrijke verantwoordingsplicht en het meervoudig toezicht een groot beslag op organisatie. Logisch dat veel corporaties zoeken naar verlichting en
ondersteuning van wat niet perse behoort topt de kerntaak.


In de loop der jaren hebben wij als Lamberink Makelaars & Adviseurs een schat aan kennis en ervaring opgebouwd die we graag ten dienste stellen van de corporaties.

Woningcorporaties

Taxatie DAEB / niet-DAEB bezit

Het zal u bekend voorkomen: het jaarlijkse gesprek met de RvC en accountant over de waardering van het vastgoed voor de jaarrekening. Als waarderen volgens het Handboek Marktwaardering niet volstaat en full taxaties gewenst of vereist zijn, is Lamberink Taxaties u graag van dienst. Dat geldt ook voor markttechnische updates en taxatie van BOG-MOG-ZOG complexen.

Individuele huurwoningen die in aanmerking komen om verkocht te worden kunnen vooraf objectief gewaardeerd worden door Lamberink Taxaties wanneer de verkoop door een collega-makelaar plaatsvindt.

Woningcorporaties

Verhuur en verkoop zakelijk vastgoed

Commercieel vastgoed is vaak deel van het corporatieve bezit en kan door optimalisatie van de exploitatie flink financieel bijdragen aan de primaire doelstelling van de corporatie.

De bedrijfsmakelaars van Lamberink zijn zeer thuis op het gebied van bedrijfsmatig- en maatschappelijk vastgoed. Via ons eigen regionale netwerk én dat van de Dynamis partners elders in het land zijn we uitstekend in staat het dividend van uw niet-DAEB bezit te laten bijdragen aan uw kerntaak.

Woningcorporaties

Verkoop huurwoningen

Uitponden van corporatiewoningen is waar u Lamberink Makelaars wellicht van kent. Deze dienst behoeft nauwelijks verdere introductie. In een zeer dynamische woningmarkt is snel acteren van groot belang, zowel waar het gaat om de juiste waardebepaling als het vlot doorlopen van het verkoopproces en de communicatie daarover. Niet alleen door onze ervaring, maar ook door onze lokale aanwezigheid en marktkennis vanuit onze 14 vestigingen.

Daarbij ontzorgen wij de corporaties volledig, o.a. met inschakeling van een speciaal corporatieportaal dat we ontwikkeld hebben in samenwerking met een aantal corporaties en notariskantoren.

Woningcorporaties

Begeleiding kopers

Kandidaat-kopers worden door ons vakkundig geïnformeerd over het te kopen huis en wat er meer komt kijken bij het kopen van een woning. Omdat wij ook een eigen hypotheekadviesbureau onder één dak met de makelaardij hebben, kunnen we de kandidaat-koper desgewenst ook bijstaan met onafhankelijk hypotheekadvies en het verder begeleiden (van A t/m Z) in het hele hypotheektraject. Kopers van een corporatiewoning kunnen profiteren van een speciaal hypotheekarrangement van Lamberink Financieel Adviseurs met aantrekkelijke kortingen.

Woningcorporaties

Aankoop/verkoop woningportefeuilles

Als partner in Dynamis beschikken we -naast ons eigen regionale netwerk- over een landelijk netwerk van professionele beleggers. Heeft u als corporatie een complex verhuurde woningen of appartementen die u af wilt stoten of heeft u juist interesse om een bepaalde portefeuille te kopen? De regelgeving en procedures bij verkoop van corporatief bezit zijn ons uiteraard bekend.

Woningcorporaties

Advisering nieuwbouw gemengde complexen

De specialisten van Lamberink Nieuwbouwmakelaars hebben veel kennis en ervaring in het adviseren, het initiërend ontwikkelen en het vermarkten van nieuwbouwprojecten. Met name kan onze nieuwbouwafdeling van toegevoegde waarde zijn wanneer u als corporatie nieuwbouw van appartementen overweegt in de mix huur en koop, al dan niet met maatschappelijke of commerciële ruimten.

Als aanvulling op uw eigen contacten die u als corporatie uiteraard heeft bieden wij als noordelijke nieuwbouwspeler ook een waardevol netwerk aan relevante marktpartijen. Bovendien beschikken wij over een unieke online tool waarmee wij de vraagzijde van de markt haarfijn in kaart kunnen brengen, zowel wat betreft het product (typologie, indeling en woonoppervlakte) als de prijsstelling. Door een compleet pakket aan nieuwbouwmarketing en voorafgaand vraagzijdeonderzoek dragen we graag bij aan een succesvolle ontwikkeling.

Woningcorporaties

(Opnieuw) kennismaken?

Meerdere van onze collega’s kennen de corporatiesector van binnenuit. We zijn dan wel commercieel, maar hebben ook een warm kloppend hard voor de sector én kennis en ervaring met vastgoedmanagement. Daardoor zijn we in staat het beste van twee werelden in onze advisering te verenigen en daarmee de corporaties verder op weg te helpen. Een andere blik kan soms heel verfrissend zijn. Graag ontmoeten wij u in een
vrijblijvend gesprek.

Neem direct contact met ons op

Lamberink. Voor het beste resultaat en met oog voor detail.

Heeft u een (vastgoed)vraag? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om u te woord te staan.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie