Hypotheek oversluiten -  41255

Hypotheek oversluiten

Met de lage rentestanden van dit moment wordt er veel gepraat over het oversluiten van uw hypotheek. Het oversluiten van uw hypotheek brengt naast een lagere rentestand namelijk ook kosten met zich mee. Is het dan nog wel voordelig voor u om over te sluiten?

Gelukkig helpen de adviseurs van Lamberink u graag met al uw vragen. Plan daarom nu een oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs. In dit gesprek kijken naar uw financiële situatie. Ook geven wij u een duidelijk overzicht van de kosten en wat het u gaat opleveren.

Niet meer de deur uit voor een hypotheekgesprek? Bij Lamberink hoeft dat ook niet meer! U heeft nu de mogelijkheid om een videogesprek te voeren met uw adviseur. U kunt tijdens dit gesprek meekijken op het scherm van de adviseur. Hierdoor houdt u dezelfde betrouwbare service die u gewent bent van Lamberink, maar dan bij u thuis. Veilig én efficiënt!
Uiteraard bent u ook nog steeds welkom bij ons op kantoor. Geef uw voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Door een vinkje te plaatsen gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vindt u in onze privacystatement

De eerste afspraak is altijd vrijblijvend

De beste voorwaarden afgestemd op uw situatie

Onafhankelijk en verantwoord advies

Hypotheek oversluiten

Wat is oversluiten?

Bij het oversluiten wordt uw huidige hypotheekcontract beëindigd en wordt er een nieuw contract af gesloten tegen gunstigere voorwaarden. Deze gunstigere voorwaarden kunnen bijvoorbeeld een lagere rente of een langere looptijd zijn. Dit zou er voor kunnen zorgen dat u lagere lasten heeft, of het geeft u meer zekerheid over uw maandlasten.

Is oversluiten zinvol?

Of oversluiten zinvol is, is afhankelijk van uw doelstellingen. Onze erkende financieel adviseurs rekenen graag voor u uit of uw doelstellingen worden gehaald. Zo kunt u een goede keuze maken.

Mogelijke kostenposten oversluiten

  • Notariskosten
  • Taxatiekosten
  • Nationale Hypotheek Garantie (indien mogelijk en relevant)
  • Advies- en bemiddelingskosten
  • Boeterente (onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar)
Hypotheek oversluiten

Een rekenvoorbeeld

Stel u heeft nu een hypotheek van €200.000,- met een rentepercentage van 4%, dan betaald u per jaar €8.000,- aan bruto hypotheekrentelasten. U kunt oversluiten naar een hypotheek die 10 jaar vast staat voor 1,2% waardoor de bruto hypotheekrentelasten nog maar €2.400 zijn. Een besparing van €5.600,- per jaar. Echter moeten we niet vergeten dat u ook kosten maakt voor het oversluiten. Onze adviseurs rekenen graag voor u uit of een oversluiting voor u passend is.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie